Boktips

Att dricka mindre handlar om många saker:
alkoholens effekter på hälsa och välbefinnande, vård och behandling, förebyggande insatser och politik.

Stefan Ekberg, en framgångsrik företagare och författare som själv växte upp med två föräldrar som var missbrukare och kriminella. Delar i denna bok sin gripande och personliga berättelse. Överlevde och skapade sin egen livsframgång.

Poddprofilen Nemo Hedén har skrivit den viktiga boken Beroende om sin väg ut ur missbruket. Beroendesjukdomen är en av våra stora dödliga folksjukdomar.

En stark bok där Viktor berättar om sitt liv. Hur han hittade drogerna och drogs in i ett missbruk och kriminalitet. Intressant och fängslande att som läsare få komma in i en okänd värld, hur missbruket tar över hans liv men också hur han till slut tar sig ur sitt missbruk

När jag slutade dricka fick jag på mig ett par, alkoholglasögon som gjorde att jag plötsligt, med isande skärpa såg vad kröken ställer till med, hur den krossar, dödar och förstör.

Våldtäktsförsöket satte sina spår. Några dagar senare började jag träna självförsvar och tänkte två saker: jag skulle aldrig vara försvarslös igen och jag skulle alltid hjälpa om jag såg att någon for illa. Det skulle bli min grej i livet.
Att aldrig bara stå och titta på.

Jag har levt ett liv med hela världen som lekplats.
Jag har arbetat med artister och skådespelare.
Från Stockholm till Los Angeles och filmbranschen i Hollywood. Jag har rest världen över med privatplan och limousiner. I mångas ögon levde jag ett framgångsrikt liv.